Clatite banatene

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 8 clatite
  • - 250 g branza de vaci
  • - 5 oua
  • - 2 plicuri zahar vanilat
  • - 200 g smantana dulce
  • - 250 g zahar
  • - coaja de portocala
  • - stafide inmuiate
  • - unt

Mod de preparare

1. Pentru umplutura amestecati branza cu 50 g zahar, un ou, stafide, un plic zahar vanilat si coaja de portocala.

2. Pentru sosul de vanilie separati restul de oua si amestecati galbenusurile cu 80 g zahar, un plic de zahar vanilat si smantana. Se umplu clatitele cu branza, se ruleaza si se aseaza intr-un vas uns cu unt. Se toarna deasupra sosul de vanilie , se presara cateva bucatele de unt si se dau la cuptorul preincalzit la 180 C.

3. Intre timp se monteaza albusurile cu restul de zahar(120 g), pana devin tari. O data ce sosul de vanilie incepe sa se intareasca, puneti deasupra bezeaua intr-un strat generos si dati din nou la cuptor pana se rumeneste frumos deasupra. Se servesc imediat..

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise