Clatite "bronzate" cu branza si menta

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru clatite:
  • 1 ou
  • Apa mineral rece
  • Faina alba
  • 2 linguri cacao neagra
  • Un praf de sare
  • Ulei pt prajit
  • Pentru umplutura:
  • 250g branza proaspata de vaci
  • 2 linguri miere
  • 50g stafide
  • 1 lingura sirop de menta
  • Frunze proaspete de menta

Mod de preparare

Punem stafidele intr-un bol, adaugam sirop-ul si le lasam putin sa se umfle. Intre timp spalam si taiem marunt frunzele de menta pe care le amestecam cu branza, apoi adaugam si stafidele, amestecam si punem la o parte.

Pentru clatite batem oul cu praful de sare, apoi apa, faina, cacaua, complectam cu apa si faina pana optinem cantitatea dorita de aluat, Coacem clatitele in tigaia stropita cu ulei.

Ungem clatitele cu branza si le impachetam.

Le-am servit ornate cu frisca cu putina dulceata de capsuni si o frunzulita de menta.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise