Clatite colorate trase in ciocolata

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 ou
  • 300ml de lapte sau sifon (sau jumatate lapte, jumatate sifon; se poate si cu apa)
  • un praf de sare
  • 2 linguri de ulei
  • 150 gr faina (sau dupa ochi)
  • esenta rom sau vanilie
  • coaja rasa de lamaie sau portocala
  • zahar colorat

Mod de preparare

Intr-un castron inalt am pus: galbenusul, uleiul, sarea, esenta, coaja rasa si 100 ml din lichid.

Am batut bine totul cu mixerul.

In continuare, am turnat restul de lichid cate putin si am adaugat faina. Aluatul obtinut trebuie sa fie nici prea gros dar nici prea subtire... Si sa curga.

Separat, se bate albusul spuma si se toarna peste compozitia de mai sus. Se amesteca usor de cateva ori.

Intr-o tigaie fierbinte, se toarna 2-3 picaturi de ulei si se adauga din compozitie cat pentru o foaie subtire de clatita.

Cand sunt gata, fie facute sul, fie impaturite in 4... se dau prin ciocolata alba sau neagra. Se lasa pana se intareste ciocolata. Se poate orna cu fulgi de ciocolata.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise