CLATITE CU BRANZA

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru clatite: 2 oua, 2 cesti faina, 1 pahar lapte, 2 lingurite ulei, 10 linguri ulei pentru prajit, sare
  • Pentru umplutura: 300 g branza de vaci, 1 lingura smantana, 1 ou, 1 lingurita cu faina, sare

Mod de preparare

Pune faina intr-un castron, fa un loc in mijloc si pune ouale, sarea si laptele si omogenizeaza bine, apoi adauga cele 2 lingurite cu ulei. Aluatul iese ceva mai gros decat cel obisnuit. Intr-o tigaie cu ulei incins pregateste clatitele (din aluatul prezentat ies cam 6 clatite).

Amesteca branza cu smantana, oul, faina si un praf de sare. Pot fi adaugate si cateva frunze me marar tocate. Umple clatitele si pune-le intr-o tava la cuptor pentru jumatate de ora.

Daca doresti sa le pregatesti ca un desert, adauga zahar si esente in compozitia de branza.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise