Clatite cu branza dulce

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 4 persoane:
  • 8 clatite
  • Umplutura:
  • 500 g branza proaspata de vaci
  • piureul de coacaze:
  • 200 g coacaze
  • 100 g zahar tos
  • piureul de mere:
  • 200 g mere rase
  • 50 g zahar tos
  • (optional)Caramel:
  • 100 g zahar
  • 25 g unt
  • 150 ml smantana dulce(frisca lichida)+/-

Mod de preparare

Piureul de coacaze/mere:

Se pun pe foc zaharul si fructele, se leaga un piure consistent.

Se imparte branza in doua si se amesteca fiecare parte cu cate un piure, de mere si de coacaze. Nu amestecati de la inceput tot piureul, sa nu se subtieze prea mult compozitia.

Se vor umple patru clatite cu compozitia de branza cu coacaze, iar celelalte patru cu compozitia de branza cu mere.

Caramelul se prepara astfel: Se topeste zaharul intr-o craticioara, pe foc mic, se stinge cu unt si smantana, pana se leaga un sos cremos.Se poate renunta la unt,depinde de cat de grasa e smantana.

Se monteaza pe o farfurie cate doua clatite, una cu coacaze, una cu mere, se toarna pe deasupra piure de coacaze, si caramel. Eu am suplimentat si cu cate o cupa de inghetata, asa, de rasfat...

Pentru o reteta mai rapida si mai simpla se pot folosi doua tipuri de gem, dulceata, dupa gust. Eu am ales aceasta varianta deoarece aveam fructele in congelator.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise