Clatite cu capsuni „marinate” si inghetata

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 500 g capsuni,
  • 100 g zahar,
  • zeama de la 1 portocala,
  • nucsoara,
  • 100 ml vin dulce,
  • 30 g unt,
  • 100 g faina,
  • 4 oua,
  • 1 varf de cutit sare,
  • 1 lingura zahar pudra,
  • 6 linguri lapte,
  • apa minerala,
  • 4 globuri inghetata.

Mod de preparare

Se curata capsunile si se rup (se taie) in doua. Se pune zaharul pe foc si se lasa sa se caramelizeze. Se stinge cu zeama de portocala si vinul dulce si se aromeaza cu putina nucsoara. Se pun capsunile in „marinata” astfel preparata si se lasa sa se imbibe bine.

Se topeste untul si se amesteca cu faina, ouale, sarea, zaharul pudra si laptele, pana ce se obtine un aluat subtire. Se lasa sa se umfle aproximativ 30 de minute si se mai subtiaza - eventual - cu putina apa minerala. Se prajesc clatitele (subtiri) intr-o tigaie de teflon si se servesc cu capsuni si inghetata.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise