Clatite cu capsuni „marinate” si inghetata

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 500 g capsuni,
  • 100 g zahar,
  • zeama de la 1 portocala,
  • nucsoara,
  • 100 ml vin dulce,
  • 30 g unt,
  • 100 g faina,
  • 4 oua,
  • 1 varf de cutit sare,
  • 1 lingura zahar pudra,
  • 6 linguri lapte,
  • apa minerala,
  • 4 globuri inghetata.

Mod de preparare

Se curata capsunile si se rup (se taie) in doua. Se pune zaharul pe foc si se lasa sa se caramelizeze. Se stinge cu zeama de portocala si vinul dulce si se aromeaza cu putina nucsoara. Se pun capsunile in „marinata” astfel preparata si se lasa sa se imbibe bine.

Se topeste untul si se amesteca cu faina, ouale, sarea, zaharul pudra si laptele, pana ce se obtine un aluat subtire. Se lasa sa se umfle aproximativ 30 de minute si se mai subtiaza - eventual - cu putina apa minerala. Se prajesc clatitele (subtiri) intr-o tigaie de teflon si se servesc cu capsuni si inghetata.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Salata cu cartofi noi si peste afumat

Cartofii se spala, se sterg si, daca sunt mai maricei, se taie in sferturi.

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise