Clatite cu ciocolata si banane

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 2 oua
  • - 70 g ciocolata amara
  • - 250 g faina
  • - 100 g lapte
  • - 100 g apa (minerala daca aveti daca nu si plata este ok)
  • - o lingurita unt
  • PENTRU UMPLUTURA:
  • - crema de branza philadephia cu ciocolata
  • - 2 banane

Mod de preparare

Topiti ciocolata data prin razatoare cu untul apoi adaugati laptele, lasati pe foc mic pana ce laptele este caldut.

Spargeti ouale peste lapte, adaugati apa minerala si mixati 1-2 minute apoi adaugati faina treptat mixand pana ce toata faina este incorporata. Lasati compozitia sa se odihneasca cam 30 de minute apoi turnati un polonic din compozitie intr-o tigaie incinsa unsa cu putin ulei. Cand clatita incepe sa se desprinda de pe margini si compozitia s-a inchegat intoarceti pe partea cealalta si coaceti pana ce capata o culoare aurie. Imi cer scuze dar nu am mai apucat sa fac poze cu pasii de urmat dar era cam tarziu si imi era pofta nebuna, promit sa fac data viitoare.

Cand clatitele sunt gata umpleti cu crme de branza si 2-3 felii de banana.

Alta varianta de umplutura va recomand frisca si capsune sau ciocolata si ananas. Serviti calde.

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise