Clatite cu ciocolata si banane

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 2 oua
  • - 70 g ciocolata amara
  • - 250 g faina
  • - 100 g lapte
  • - 100 g apa (minerala daca aveti daca nu si plata este ok)
  • - o lingurita unt
  • PENTRU UMPLUTURA:
  • - crema de branza philadephia cu ciocolata
  • - 2 banane

Mod de preparare

Topiti ciocolata data prin razatoare cu untul apoi adaugati laptele, lasati pe foc mic pana ce laptele este caldut.

Spargeti ouale peste lapte, adaugati apa minerala si mixati 1-2 minute apoi adaugati faina treptat mixand pana ce toata faina este incorporata. Lasati compozitia sa se odihneasca cam 30 de minute apoi turnati un polonic din compozitie intr-o tigaie incinsa unsa cu putin ulei. Cand clatita incepe sa se desprinda de pe margini si compozitia s-a inchegat intoarceti pe partea cealalta si coaceti pana ce capata o culoare aurie. Imi cer scuze dar nu am mai apucat sa fac poze cu pasii de urmat dar era cam tarziu si imi era pofta nebuna, promit sa fac data viitoare.

Cand clatitele sunt gata umpleti cu crme de branza si 2-3 felii de banana.

Alta varianta de umplutura va recomand frisca si capsune sau ciocolata si ananas. Serviti calde.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise