Clatite cu ciocolata si banane

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g de faina
  • 600 ml de lapte
  • 4 oua
  • 2 linguri de zahar
  • crema de ciocolata Finetti
  • banane

Mod de preparare

Se pun ouale intr-o oala si se bat. Se adauga faina si zahar. Se amesteca pana cand compozitia se ingroasa. Am pus initial faina in ploaie dar a facut o groaza de cocoloase, asa ca mai bine sa puneti mai multa faina si sa subtiati aluatul cu lapte dupa. Se toarna putin lapte, se mai adauga faina si se amesteca pana cand aluatul devine omogen. Aluatul trebuie sa fie ca o smantana subtire.

Se unge o tigaie cu putin ulei si se pune pe foc (se poate aplica metoda servetelului inmuiat in ulei cu care se va unge tigaia). Dupa ce se incalzeste tigaia, se pune aproape un polonic de aluat (in functie si de marimea tigaii) si se intinde pana cand fundul tigaii este acoperit. Se lasa sa se rumeneasca pe o parte (se poate verifica ridicand clatita putin cu o lama de la un cutit sau cu o spatula), dupa care se intoarce si pe partea cealalta prin aruncare sau ajutand-va de cutit.

Dupa ce s-a facut pe ambele parti, se unge cu Finetti. Se decojeste o banana si se pune intreaga la marginea clatitei. Dupa ce se ruleaza clatita pe banana, se taie rondele. Clatitele se pot servi si doar cu ciocolata. Prezentarea nu este chiar atat de stralucita insa gustul a fost foarte, foarte bun.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise