Clatite cu cirese si sos de ciocolata

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 115g faina
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1 ou
  • 300ml lapte semidegresat
  • 60ml frisca lichida
  • 55 g unt nesarat
  • 3 linguri lichior visine/cirese
  • Zeama si coaja de la o portocala
  • 450g cirese
  • 170g ciocolata neagra
  • 100ml lapte degresat
  • 2 linguri unt nesarat
  • 3 linguri sirop de zahar
  • O lingura cacao cernuta
  • Frunze de menta

Mod de preparare

Se amesteca faina cu zaharul intr-un bol si se face o adancitura in mijloc. Se dau oul, laptele semidegresat si frisca lichida la robot. Dupa un minut se toarna compozitia in adancitura si se amesteca pana se omogenizeaza.

Se topeste intr-o cratita jumatate din unt. Se unge cu putin unt topit fundul unei tigai nonaderente si se pune pe aragaz. Se incinge si se pune putina coca in tigaie, se inclina pentru a acoperi tigaia. Se lasa un minut pana devine auriu dedesubt, apoi se intoarce cu grija si se mai lasa un minut. Verificati, in functie de tigaie, foc, sa nu se arda. Se obtin 8 clatite. Eu le-am lasat intr-un vas acoperit.

Intr-o cratita, se incalzeste lichiorul, coaja si zeama de la portocala si restul de unt. Dupa ce da in clocot, se mai fierbe pana se ingroasa, apoi se adauga ciresele fara samburi si se fierb un minut, amestecand incontinuu.

Se topeste ciocolata la bain marie. Se adauga laptele degresat, 2 linguri de unt, siropul de zahar si cacaoa, amestecand pana se omogenizeaza.

Siropul de zahar se face astfel:

Puneti intr-o tigaie 3 linguri de apa si 6 linguri de zahar. Amestecati pana zaharul se topeste, nu lasati sa fiarba. Luati de pe foc si adaugati o lingurita de vodka.

Puneti ciocolata pe jumatate din clatita, impaturiti in 3 si puneti doua pe o farfurie. Deasupra puneti cirese si sos de portocale. Decorati cu frunze de menta. Daca sosul este prea subtire, nu mai ungeti clatitele, le impaturiti, puneti deasupra ciresele si apoi sosul de ciocolata.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise