Clatite cu ciuperci si smantana

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Clatite:
  • - 200- 250 gr faina
  • - 2 oua
  • - 1 lingura oregano
  • - 1 lingurita rasa sare
  • - 3 linguri ulei
  • - apa
  • Umplutura:
  • - 2-3 cepe albe sau rosii
  • - 500-600 gr ciuperci proaspete
  • - sare, piper dupa gust
  • - 1/2 pachet unt
  • - 1 lingura faina
  • - marar (1/2 legatura)

Mod de preparare

Clatitele:

Bateti bine ouale cu sarea si oregano, adaugati uleiul, apa (aprox 600 ml) si faina treptat amestecand bine ca sa nu se formeze cocoloase.

Se fac clatitele intr-o tigaie de teflon fara a fi unsa cu ulei in prealabil.

Umplutura:

Taiati jumatate de pachet de unt si il puneti in tigaia incinsa, cand s-a topit adaugati ceapa tocata si o lasati sa se caleasca amestecand din cand in cand.

Ciupercile taiate bucati mici se adauga in tigaie amestecandu-se cu ceapa. Cand ciupercile au lasat zeama se face un amestec de faina cu 1 cana de apa si se adauga in tigaie.

Daca vi se pare ca amestecul din tigaie este prea gros mai adaugati apa.

Se lasa sa fiarba inca 10 minute.

Se adauga sarea, piperul si mararul si se stinge focul.

Compozitia se lasa la racit 5-10 minute dupa care se umplu clatitele, se aseaza pe un platou, se acopera cu smantana si se decoreaza cu putin marar.

Pofta buna si spor la bucatareala :)

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise