Clatite cu dovlecei

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 dovlecei
  • 2 oua
  • 200 ml lapte
  • 100 ml apa minerala
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 300 g faina
  • 100 g zahar
  • Un varf de sare
  • Ulei pentru prajit

Mod de preparare

Amestecam oualele cu zahar si sare.

Adaugam lapte si apa minerala si amestecam. Adaugam faina si vanilia si amestecam bine. Adaugam dovlecei (pe care i-am dat pe razuitoarea mica).

Cu polonicul luam compozitie si punem in tigaie cu ulei incins si le prajim pe ambele parti.

Clatitele se scot pe platou in care am pus hartie de bucatarie pentru a absorbi surplusul de ulei.

Se servesc calde sau reci, cu gem sau crema de branza sau simple.

Va doresc pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise