Clatite cu dulceata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - o cana faina
  • - 2 oua
  • - 200 ml lapte
  • - 2 linguri zahar
  • - o lingura unt
  • - 1/2 praf de copt
  • - 2 plicuri zahar vanilat
  • - sare

Mod de preparare

Se pune intr-un bol faina cernuta, se face loc la mijloc si se sparg ouale, se adauga laptele, zaharul, vanilia, sarea. Se bate bine cu mixerul pana dispar cocolosele. Se adauga untul topit (nu fierbinte) si praful de copt. Se omogenizeaza din nou.

Se pune o tigaie cu coada (eu prefer una de foanta groasa)sa se infierbante pe foc potrivit.

Se toarna o lingura (din aceea mai mare) din compozitie miscand repede tigaia ca sa i se acopere cu aluat tot fundul. Cand incepe sa se rumeneasca pe o parte, se intoarce pe cealalta parte, saltand cu o miscare iute tigaia sau folosind un cutit lat.

Se fac pe rand toate clatitele, punandu-le intr-o farfurie una peste alta!

Din cand in cand se amesteca compozitia din castron, ca sa nu ramana prea groasa.

Cand toate sunt gata se umplu pe rand: se intinde dulceata/gem, se intorc marginile laterale inauntru si se fac sul.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise