Clatite cu dulceata

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 oua
  • 250 gr. faina
  • 500 ml. apa minerala sau lapte
  • un praf de sare
  • 2 linguri de zahar
  • 1 esenta rom
  • ulei
  • dulceata

Mod de preparare

Se bat ouale spuma,dupa care se adauga apa minerala (laptele) si faina treptat pana se obtine un aluat de consistenta unei smantani mai groasa. Se adauga sarea, zaharul,esenta si se amesteca bine.

Intr-o tigaie punem putin ulei pe care il lasam sa se incinga, iar apoi turnam cu un polonic aluatul pentru clatite.Acestea se coc pe ambele parti.

Clatitele se ung cu dulceata, apoi se ruleaza sau se impaturesc sub forma de triunghiuri.POFTA BUNA!!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise