Clatite cu frisca si fructe

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 oua
  • 500 ml lapte
  • 200 gr faina
  • 3 linguri ulei
  • un strop de sare
  • 250 ml frisca lichida
  • fructe proaspete sau din compot de care va plac

Mod de preparare

Intr-un bol mixati spuma albusurile. In alt bol mixati galbenusurile cu uleiul si laptele. Incorporati faina cernuta, cu grija si rapid fara sa faca cocoloase. La final incorporatisi spuma de albusuri.

Amestecaticu un tel pana se incorporeaza complet.

Incingeti Panini Maker Breville si ( cam dupa aproximativ 6 minute scrie in manualul de utilizare al aparatului ca e perfect incins, al temperatura optima) turnati un polonic mic in mijlocul placii antiaderente.

Nu e nevoie sa ungeti cu ulei, dar daca o faceti, asa cum am facut eu la prima utilizare ( nestiind exact ce si cum) nu se intampla nimic rau.

Ideea e ca folosind acest aparat Panini Maker Breville puteti face clatite copate fara ulei, ceea ce o super! Deci turnati un polonic mic si nivelati la rotund, in cerc, cu polonicul, astfel incat sa obtineti o clatita cat mai uniforma.

Nu inchideti capacul. Coaceti 3 minute si invartiti clatita cu ajutorul unei spatule de lemn sau silicon. Nu folositi metal.

Preparati cate o clatita pe rand si suprapuneti-le pe o farfurie, sub un prosopel curat, pana ce dati gata intreaga compozitie.

pe o farfurie puneti o clatita, frisca batuta bine si fructe proaspete sau din compot: ananas, mango, capsuni, caise, portocale, orice fructe va plac.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise