Clatite cu gem

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 cani faina
  • 2 oua
  • un praf de sare
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 cani lapte ( masuram cu aceeasi cana cu care am masurat si faina)
  • 2 cani apa
  • 3 linguri ulei
  • 1/2 borcan gem de caise
  • 1/2 borcan gem de prune

Mod de preparare

Intr-un bol batem ouale intregi cu un tel, impreuna cu praful de sare si zaharul. Adaugam apoi treptat faina amestecata cu praful de copt, alternand cu laptele. Incorporam la final uleiul si apa.

Incingem o tigaie speciala pentru clatite si punem un polonic din aluatul de clatite. (tigaie de teflon pe care o am eu special pentru clatite nu necesita unsa cu ulei) . Intoarcem clatita si pe partea cealalta cateva secunde pana se prajeste.

Scoatem clatitele pe o farfurie apoi le ungem la alegere cu gem de prune, caise sau orice alt gem va place

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise