clatite cu gem

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pt 10 portii... 500 g faina
  • 8ml lapte
  • 4 buc oua
  • 100 ml ulei
  • 250 g gem
  • 25 g zahar farin
  • 25 g vanilina
  • 5 g sare.

Mod de preparare

Ouale se amesteca cu faina, sare si putin lapte si se subtiaza cu cantitatea de lapte ramasa, adaugata treptat, pana ce se obtine compozitia de clatite. Se prepara 20 foi de clatite intr-o tigaie unsa cu ulei si incinsa bine. Compozitia se toarna astfel incat sa se intinda in strat subtire pe toata suprafata tigaii prin miscare rotativa si se rumeneste pe ambele parti. Foile de clatite se aseaza suprapuse pe o farfurie, se umplu cu gem si se impacheteaza cu zahar farin/vanilat. Preparatul cate doua clatite pt o portie se servesc calde.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise