Clatite cu iaurt

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -500 ml iaurt(250 simplu,250 cu fructe)
  • -3 oua
  • -200 g branza dulce
  • -1 lgta praf de copt,1 lgta bicarbonat de sodiu
  • -200 ml faina
  • -3 linguri de zahar
  • -50 g stafide
  • -coaja rasa de portocala si lamaie,vanilie
  • -1 cub de unt

Mod de preparare

Amestecul 1:se mixeaza iaurtul,ouale intregi,branza dulce,zaharul ,aromele,stafidele si untul topit

Amestecul 2:faina cernuta cu praful de copt si bicarbonatul

Se adauga amestecul 2 peste 1 si se amesteca pana la incorporare,fara a exagera,astfel incat sa ramana cateva cocoloase.Se lasa la odihna 15-20 min.Se unge tigaia si se coc sub capac la foc mic,apoi se intorc cu o spatula .Ele se umfla,sunt foarte pufoase,iar daca le bruscam la intors,se lasa.Se pudreaza cu zahar praf si se mananca neumplute.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise