Clatite cu legume

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru clatite:
  • -2 oua
  • - 200 gr faina
  • - apa minerala
  • - ulei
  • - sare
  • Pentru umplutura:
  • - 1 telina
  • - 1oo gr varza
  • - 1 cub concentrat de legime
  • - 15o gr morcovi
  • - 1 ceapa(pastarnac)
  • - 50gr cascaval
  • - patrunjel
  • - ulei
  • - sare
  • Petru pane:
  • - 1 ou
  • - 100 gr faina
  • - 100 gr pesmet

Mod de preparare

Se prepara compozitia de clatite din care facem cam 8 clatite

Legumele se curata si se dau pe rezatoare (telina, varza, morcovii). Ceapa se toaca marunt si se prajestein ulei si se stinge cu supa de legume (cubul dizolvat in apa)

Se ia ceapa de foc si se amesteca cu zarzavatul ras , cu cascavalul la fel ras, patrunjel verde taiat marunt si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.

Cu acest amestec se umplu clatitele, se impaturesc in patru.Clatitele astfel impaturate se dau prin faina , ou si pesmet, si se prajesc in ulei incins.

Se servesc presarate cu patrunjel verde.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise