Clatite cu mere, Apple Pancakes

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 3 oua intregi
  • - 500 g smantana (o cutie)
  • - 6+ linguri zahar
  • - 1 zahar vanilat sau 2 picaturi esenta de vanilie, rom dupa preferinta
  • - 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • - faina cat cuprinde, sa rezulte un aluat de consistenta celui de clatite normal, sau de conistenta smantanii
  • - 2+ mere se curata de coaja si se dau pe razatoarea mare, apoi se storc usor cu mana
  • - ulei pentru prajit

Mod de preparare

Ingredientele se adauga si se amesteca pe rand intr-un bol in ordinea de mai sus. Smantana o puteti inlocui cu lapte, ori apa, apa minerala pentru clatite de post. In cazul in care folositi apa minerala nu se pune bicarbonatul de sodiu.

Clatitele se prajesc in tigaie in ulei sub forma dorita, mai mari sau mai mici, pana i-au o culoare aramie, aurie.

Recomad sa le asezati pe o farfurie acoperita cu 2-3 servetele care sa absoarba excesul de ulei.

Se servesc simplu, presarate cu zahar pudra, cu sirop de fructe (canadienii pun deasupra maple syrup-sirop de artar), fructe dupa preferinta, inghetata, gem.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise