Clatite cu Nutella si banane

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (8 buc.):
  • 100g faina
  • 150ml lapte
  • 150ml apa minerala
  • 2 oua
  • 1 lingura esenta rom
  • 1 lingura esenta vanilie
  • 1 jumatate lingurita sare
  • Coaja de la o lamaie
  • 2 linguri unt
  • Nutella
  • 5 banane

Mod de preparare

Galbenusurile se bat impreuna cu esentele, praful de sare, coaja de lamaie, untul moale si 50 ml lapte. Se adauga faina treptat si se amesteca bine sa nu faca cocoloase. Subtiem cu restul de lapte si apa minerala.

Separat batem albusurile si adaugam in compozitia de mai sus.

Incingem o tigaie din teflon 3-4 minute, apoi o ridicam de pe foc si cu o pensula o ungem cu putin ulei astfel incat sa fie acoperita toata suprafata.

Luam cu polonicul din compozitie cca 50ml si turnam in mijloc, inclinand tigaia pentru a acoperi suprafata.

Cand se ingheaga pe margini bagam un cutit cu varful lat pe sub clatita si o intoarcem.

Cele care sunt gata le pastram intr-o farfurie deasupra unei oale cu apa fierbinte pentru a se mentine calde. Le putem umple cu Nutella si banane pe masura ce le facem.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise