Clatite cu pere, branza si slaninuta

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 300 g faina,
  • 300 ml lapte,
  • 6 oua,
  • 1 varf de cutit sare,
  • 3 pere mai coapte,
  • 150 g cascaval,
  • 2 linguri unt,
  • frunzulite de salvie,
  • 150 g slaninuta impanata (bacon),
  • piper.

Mod de preparare

Se face un aluat de clatite (mai subtire) din faina, lapte, oua si sare. Se spala perele, se indeparteaza partea lemnoasa si semintele si se taie felii subtiri, la fel ca branza si baconul.

Se incinge untul, se pune pe fundul tigaii un strat de pere si frunze de salvie, se acopera cu aluat si se prajeste clatita circa 3 minute, pana ce se rumeneste frumos.

Se intoarce si se aseaza peste ea feliile de Camembert. Se procedeaza la fel si cu celelalte 3 clatite, dupa care se tin la cald.

Se prajeste si baconul (in grasimea lui), se presara cu piper si se pune peste feliile de branza. Clatitele se servesc calde, cu salata verde bine asezonata.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise