CLATITE CU PIURE DE CASTANE

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pentru aluat:
  • 3 oua,
  • 50 g. zahar pudra,
  • 4 linguri de ulei,
  • 500 ml. de lapte,
  • 200 g. faina,
  • putina sare;
  • pentru umplutura:
  • 350 g. piure de castane,(1 borcan)
  • 3 linguri lapte,
  • 1-2 linguri de gem de piersici,
  • 2 linguri de rom;
  • zahar pudra;

Mod de preparare

1. Se prepara aluatul: se freaca galbenusurile cu zaharul pudra si cu uleiul pana devin spumoase, se condimenteaza cu putina sare, se adauga faina si laptele si se lasa sa stea jumatate de ora.

Se adauga albusurile batute spuma si se prajesc clatitele, putin mai grosute ca de obicei, in tigaie de teflon, cu putin lapte, cu rom si cu gemul de piersici.

2. Piureul de castane se amesteca cu putin lapte, cu rom si cu gemul de piersici.

3. Clatitele prajite se umplu cu aceasta crema, se ruleaza si se aseaza pe un platou si se pudreaza cu zahar.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise