Clatite cu portocale

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 3 portocale,
  • 1 lamaie mai verde,
  • 2 linguri zahar,
  • 1 lingura rom alb,
  • 1 lingurita zahar brun.
  • Pentru clatite: 125 g faina,
  • 40 cl lapte,
  • 3 oua,
  • 40 g unt,
  • 1 lingurita zahar,
  • 1 varf de cutit sare.

Mod de preparare

Spalati si stergeti cu servetul de bucatarie portocalele si lamaia. Trageti cu un cutit ascutit cate o fasie lunga de coaja de pe fiecare dintre ele si taiati coaja bastonase.

Curatati cele 3 portocale de coaja si de pielita alba, rupeti-le felii, puneti-le intr-un castron si presarati peste ele coaja taiata. Turnati romul, adaugati 1/2 de lingurita de zahar si amestecati usor. Acoperiti castronul cu folie de plastic si tineti portocalele la frigider.

Preparati aluatul de clatite: amestecati faina, zaharul si ouale, si turnati laptele putin cate putin, batand usor cu telul. Adaugati sarea, treceti aluatul printr-o sita ca sa nu ramana cocoloase si lasati-l sa se odihneasca o ora la frigider.

Topiti intr-o tigaie 20 g de unt, turnati-l peste aluat si amestecati.

Faceti 12 clatite, ungand mereu cu unt tigaia si asezati-le pe cate-o farfurie. Puneti pe fiecare cate un strat de salata de portocala, presarati-le cu zaharul ramas (si alb, si brun) si serviti-le imediat.

Un sfat util: Pentru a tine calde clatitele, puneti-le una peste alta pe o farfurie asezata pe un vas cu apa clocotita si acoperiti-le cu o folie de aluminiu.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise