Clatite cu ricotta si mere (Ricotta apple pancakes)

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - 250 grame branza ricotta;
  • - 2 oua mari, batute;
  • - 23 grame unt nesarat;
  • - 150 ml lapte;
  • - 150 ml iaurt grecesc;
  • - 1 lingura de zahar brun;
  • - zeama de la o lamaie;
  • - 1/2 lingurita nucsoara, proaspat macinata;
  • - un varf de cutit sare;
  • - 90 grame faina alba bio;
  • - 2 mere mari, curatate si rase;
  • - o lingurita ulei de cocos.

Mod de preparare

Merele se spala, se curata de coaja, se indeparteaza cotorul si se dau prin razatoare. Stoarceti lamaia si adaugati merele in zeama de la lamaie, lasati putin deoparte pentru ca intre timp aveti altceva de facut.

Pregatiti intr-un bol branza ricotta si ouale batute si cu un tel amestecati pana devine o pasta omogena. Se adauga untul, zaharul, sarea si nucsoara si continuati sa amestecati bine de tot. Puneti cate putin din faina, amestecand continuu pana se combina bine cu restul ingredientelor. Adaugati merele si zeama de lamaie si omogenizati compozitia. Puteti adauga si o jumatate de lingurita de scortisoara. Lasati deoparte aluatul timp de o ora. Daca vreti sa fie mai dulce, puteti adauga 2 sau 3 linguri de zahar, dar nu mai mult.

Puneti o tigaie antiaderenta pe foc si adaugati uleiul de cocos, lasand la foc mediu. Dupa ce s-a incins uleiul, adaugati cu polonicul din aluat, lasati pe o parte pana ies bule si apoi intoarceti cu ajutorul unei palete.

Veti obtine aproximativ 15-18 bucati de clatite, depinde cat de mari le faceti, recomandabil sa adaugati in tigaie o jumatate de polonic.

Se servesc calde, cu sau fara sirop de artar sau miere, oricum sunt deosebit de savuroase.

Savurati deci... la maxim!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise