Clatite cu urzici

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • sare
  • piper
  • 2 sau 3 linguri pasta rosii(se poate si fara rosii)
  • 2 sau 3 linguri mustar
  • 2 cepe medii
  • ulei
  • 5-6 maini mari de urzici
  • 1/2 plic praf copt

Mod de preparare

Din faina, praful de copt, sare si piper, 2 linguri pasta de rosii si doua de mustar se formeaza aluatul pentru clatite cu apa(calduta). Se pune tigaia la incins si se unge cu ulei. Se toarna cu ajutorul unui polonic se adauga aluat in tigaia incinsa si se intinde pe toata suprafata tigaii. Dupa aproximativ 30 secunde, se intorc.

Urzicile se spala, se fierb in apa cu sare si se lasa la scurs. Ceapa se caleste in ulei si se asezoneaza cu sare si piper.Se adauga pasta si se mai prajeste putin. Adaugam mustarul si mai lasam putin, dupa care o amestecam cu urzicile tocate.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise