Clatite cu vinete (de post)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru clatite:
  • 150 ml apa minerala
  • 200 gr faina
  • sare
  • piper
  • 20 ml ulei
  • 5 gr bicarbonat de sodiu
  • Pentru umplutura:
  • 2 vinete
  • 5 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • 10 ml ulei
  • 10 ml ulei de masline

Mod de preparare

Din apa minerala si faina facem un aluat ca pentru clatite.Asezonam cu sare si piper iar la sfarsit adaugam bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de lamaie uleiul.Omogenizam bine.

Din aluatul obtinut pe care l-am lasat la rece 15 minute facem clatite pe care le dam de-o parte.

Vinetele se coc pe tabla sau in cuptor si se lasa sa se raceasca.

Curatam vinetele si le lasam putin la scurs dupa care le tocam ca pentru salata.

Intre timp curatam usturoiul, il pisam si il tragem putin in tigaie cu ulei. Adaugam vinetele tocate, asazonam cu sare si piper dupa gust si le lasam la foc mic 10 minute amestecand din cand in cand.

Umplem clatitele cu vinetele care s-au racorit putin.

Servim cu patrunjel verde tocat deasupra si cu un strop de ulei de masline.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise