Clatite de post cu mere

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pt clatite:0,5l de apa, 10g drojdie, un praf de sare, 2-3 linguri de zahar, faina cat cuprinde pentru un aluat cam ca cel de chec.
  • Mai aveti nevoie de :2-3 mere curatate si date pe razatoare.

Mod de preparare

Se amesteca toate ingredientele pentru clatite si se lasa sa se dospeasca drojdia cam 1/2ora dupa care se adauga merele razalite si nestoarse de zeama(daca doriti mai adaugati zahar si dupa preferinta scortisoara). Se pune intr-o tigaie unsa cu putin ulei cam 3 linguri de aluat, se intinde bine, se coc pe ambele parti(compozitia trebuie pusa mai groasa in tigaie decat la cele facute cu praf de copt). Se servesc simple sau cu sirop.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise