Clatite - desert

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 g faina
  • 100 ml apa minerala
  • un praf de sare
  • un pliculet zahar vanilat
  • putina scortisoara

Mod de preparare

Daca nu este zi de post puteti adauga un ou si lapte.

Intr-un castron puneti faina,adaugati apa treptat, treptat pentru a evita formarea cocoloaselor,praful de sare,zaharul vanilat,scortisoara si se amesteca bine pana se obtine o compozitie care seamana cu o smantana mai subtire.Se coc intr-o tigaie care sa nu lipeasca. Tigaia se unge cu ulei dupa fiecare clatita.

Pentru umplutura puteti folosi :

gem,dulceata,marmelada,crema de ciocolata,cu branza dulce cu stafide,inghetata,frisca,topping cu diferite arome.

Eu am folosit ca umplutura gem de caise,dulceata de gutui,gem de capsuni,nuca de cocos si frisca ...

Separat am umplut cateva cu miere de albine si miez de nuca...

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise