Clatite - desert

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 g faina
  • 100 ml apa minerala
  • un praf de sare
  • un pliculet zahar vanilat
  • putina scortisoara

Mod de preparare

Daca nu este zi de post puteti adauga un ou si lapte.

Intr-un castron puneti faina,adaugati apa treptat, treptat pentru a evita formarea cocoloaselor,praful de sare,zaharul vanilat,scortisoara si se amesteca bine pana se obtine o compozitie care seamana cu o smantana mai subtire.Se coc intr-o tigaie care sa nu lipeasca. Tigaia se unge cu ulei dupa fiecare clatita.

Pentru umplutura puteti folosi :

gem,dulceata,marmelada,crema de ciocolata,cu branza dulce cu stafide,inghetata,frisca,topping cu diferite arome.

Eu am folosit ca umplutura gem de caise,dulceata de gutui,gem de capsuni,nuca de cocos si frisca ...

Separat am umplut cateva cu miere de albine si miez de nuca...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise