CLATITE GRECESTI CU MASLINE SI MAGHIRAN

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 ½ cesti ulei de masline extra virgin
  • 3-4 cesti apa calaie
  • ½ kg faina
  • ½ ceasca masline negre, fara samburi, taiate in doua
  • ½ ceasca masline verzi, fara samburi, taiate in doua
  • 1 ceapa de marime potrivita, tocata marunt
  • 1 lingura maghiran, tocat marunt
  • sare
  • piper

Mod de preparare

1. Într-un castron mare se amesteca maslinele, maghiranul, sarea si piperul. Se dauga faina

si se amesteca bine. Se toarna câte putin apa calâie pâna se obtine un aluat potrivit.

2. Într-o tigaie se încinge uleiul de masline. Se ia câte o lingura de aluat si se pune in uleiul încins.

Se rumenesc \"clatitele\" pe ambele parti. Apoi se scot si se pun pe un platou mare acoperit cu hârtie absorbanta. Se pot servi calde sau reci.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise