Clatite integrale cu branza si oua ochiuri

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 g faina neagra
  • 200 g faina alba
  • sare
  • 1 ou mare
  • 1 lingura ulei
  • 550 ml apa
  • Pentru servit:
  • 200 g branza de capra
  • 300 g crema de branza
  • piper proaspat macinat
  • sare
  • patrunjel verde
  • oua
  • ulei pentru uns si pentru prajit ouale

Mod de preparare

Se amesteca cele doua tipuri de faina cu oul, sarea, uleiul si piper, apoi se adauga treptat apa. Se amesteca pana la omogenizare, apoi aluatul se lasa sa se odihneasca 10-15 minute. Se ung cu ulei cele 2 plite ale aparatului Panini Maker Breville, se pune aluat in strat subtire si se lasa sa se coaca usor, apoi se acopera cu a doua plita si se lasa pana se rumeneste usor. Se procedeaza astfel pana se termina aluatul. Se pregateste umplutura amestecand branzeturile cu sare, piper si patrunjel verde tocat. Se pregatesc ouale ochiuri. Ungem clatitele cu crema de branza, se pune cate un ou in mijlocul fiecarei clatite si se impatureste lasand la vedere galbenusul.

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise