Clatite marocane

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500g gris
  • o jumatate de litru de lapte caldut
  • 150 ml apa.3 galbenusuri de ou.40 g de drojdie.

Mod de preparare

Se amesteca toate ingredientele impreuna intr-un recipient adinc,pina se obtine o pasta groasa si putin fluida.Se lasa coca sa se odihneasca o jumatate de ora.Cu un polonic se toarna aluatul intr-o tigaie de teflon,neunsa,incalzita in prealabil.Pe foc mediu,se lasa clatita sa se coaca,pe o singura parte,pina cind aluatul face zeci de gauri.Se ia clatita de pe foc,se aseaza pe o farfurie,se unge cu unt sau cu dulceata.

Este o gustare delicioasa pentru bebelusi,dar si pentru adulti si copiii mari,care pot servi aceste clatite cu ceai de menta dulce.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise