Clatite primavera la cuptor

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Clatite: 3 cani faina, 2 oua, 1/2 l lapte
  • Umplutura: 1 ceapa mijlocie, 3 ardei grasi, 1 morcov, 1 conserva ciuperci, 3 catei usturoi, 2 linguri ulei masline, 2 linguri pasta de rosii sau 1 cana bulion, cimbru, oregano, vegeta, piper aromat, 1/2 punga granule soia.
  • Capac: 1 ou, 2 linguri de cascaval sau branza rasa, 150g smantana

Mod de preparare

Se prajesc clatitele putin mai groase.

Separat se pune la sotat ceapa si ardeiul taiati marunt in ulei de masline incins, cu o lingurita de vegeta deasupra. Se lasa cam 10 minute, pana devin moi si sticloase. Se adauga ciupercile taiate marunt si morcovul ras. Deasupra lor se pun cele cana de bulion sau pasta de rosii dizolvata intr-o cana de apa. In acest sos se adauga si granulele de soia direct din punga, plus cimbru, oregano si piper. Se lasa sa fiarba sub capac cam 15 minute, amestecand din cand in cand. La final se adauga si usturoiul tocat marunt si se mai lasa 5 minute.

Cate o lingura de umplutura se impacheteaza in fiecare clatite, iar acestea se aseaza intr-un vas care va merge la cuptor. Deasupra se pune sosul facut din ingredientele pentru \"capac\". Se lasa la cuptor 15-20 minute si se serveste cald sau rece.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise