Clatite Regale

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 7 oua
  • 100 g unt
  • 100 g zahar (aromat cu vanilie)
  • 150 g faina
  • 300 ml lapte.

Mod de preparare

Se freaca untul cu zaharul. Se adauga pe rand cele 7 galbenusuri amestecand bine. Se pune, alternand, laptele rece, faina si un pic de sare. La urma, se pun cele 7 albusuri batute cu putin zahar, incorporandu-le usor in aluat. Se coc intr-o tigaie unsa cu unt, punand cate un polonic din compozitie, ca sa iasa clatite mai groase. Clatitele se coc numai pe o parte. Pe masura ce se coc, se pun intr-un vas de Jena si se pudreaza fiecare cu zahar vanilat. Ultima clatita se pune cu partea coapta in sus. Se tin la cuptor 10-15 minute inainte de a le servi. Se servesc fierbinti, taiate in felii.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise