CLATITE UMPLUTE CU CIUPERCI

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 portii)
  • Pentru clatite:
  • 160gr.faina,
  • 2 oua,
  • 3-3,5dl.apa minerala,
  • 1 lingurita sare,
  • 1 lingurita drojdie uscata;
  • Pentru copt:6-7 linguri de ulei;
  • Pentru umplutura:
  • 1 ceapa,
  • 2-3 linguri ulei de masline,
  • 250gr.ciuperci(din conserva),
  • sare,
  • piper negru macinat ,
  • patrunjel verde tocat,
  • 1 ou,
  • 1 lingura de smantana;
  • Pentru sos:
  • 5-6 catei de usturoi,
  • 2 linguri de ulei de masline,
  • 1 lingura de faina,
  • 1 pahar mare de smantana(450gr.),
  • 1 manunchi de marar,
  • sare,
  • piper,
  • 1 lingura de otet balsamic;

Mod de preparare

1.Se prepara aluatul de clatite amestecand toate ingredientele.Este important ca apa minerala sa se adauge treptat, ca si uleiul in maioneza.Se lasa aluatul sa se odihneasca timp de 10-15 minute, apoi se coc 8 clatite.

2.Se prepara umplutura:se curata ceapa si se toaca marunt, apoi se caleste in ulei.Se adauga ciupercile scurse si taiate marunt ca si ceapa.(sucul de pe ciuperci si 2 linguri de ciuperci se pun deoparte), se calesc in continuare-15 minute-, se sareaza si se pipereaza.Se toaca patrunjelul si se pune peste aceasta compozitie, impreuna cu oul si smantana.Se amesteca.

3.Se umplu clatitele cu aceasta umplutura la fel cum procedam cu sarmalele.Se aseaza intr-un vas de Jena uns cu unt si se coc la cuptor , pana se rumenesc.(10-15 minute)

4.Intre timp se prepara sosul:usturoiul se toaca foarte fin si se caleste in ulei de masline cca.2 min.Se presra faina si calim in continuare pana primeste o culoare aurie, apoi adaugam smantana.,amestecand mereu, fierbem 2-3 minute, apoi adaugam ciupercile lasate deoparte si din sucul lor in asa fel incat sa obtinem un sos de consistenta unei smantani.Se incorporeaza mararul tocat, sare, piper si ii dam gust cu otetul balsamic.Daca dorim, putem sa punem in sos rosii fara pielita, taiate cubulete sau gogosari , de asemenea taiati cubulete.

5.La servire , punem clatitele pe un platou, le acoperim cu sos si garnisim cu crengute de marar,

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise