clopotei de biscuiti

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g biscuiti populari, 1 pachet margarina, 150 g nuca, 3 lPentru glazura: 100 g ciocolata alba, 150 g zahar, 100 ml lapte, 1 lingura cu margarina.
  • inguri cu cacao, 4 linguri cu zahar, esenta de rom

Mod de preparare

Topeste margarina impreuna cu zaharul. Adauga cacaua, apoi lasa sa se raceasca putin. Intre timp, zdrobeste biscuitii si amesteca-i cu nucile tocate. Adauga margarina topita amestecand usor.

Stropeste cu esenta de rom si, cu palmele umede, modeleaza clopotei. Separat, topeste ciocolata cu zaharul. Adauga treptat laptele amestecand energic.

Dupa ce s-a legat bine, pune margarina si mai freaca putin. Imbraca apoi clopoteii. Pentru decor, presara rapid fulgi din ciocolata sau ciocolata rupta bucatele. Lasa la rece cel putin 55-60 de minute.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise