COCKTAIL DE CREVETI

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 grame creveti decorticati;
  • 200 grame maioneza;
  • 200 grame ketchup;
  • 100 ml coniac;
  • 1 lamaie;
  • 1 salata verde;
  • sare, piper

Mod de preparare

Crevetii se spala, se dau intr-un clocot cu apa si sare, se lasa la scurs si racit. Salata se spala, se scurge (sterge) bine de apa si se aleg citeva frunze mai frumoase. Intr-un vas de salata se amesteca maioneza cu ketchupul, iar dupa ce s-au omogenizat se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust. Dupa ce condimentele s-au incorporat in sos, acesta se acreste cu zeama de lamaie, dupa gust, si se adauga coniacul si 3/4 din cantitatea de creveti, amestecandu-se pina la omogenizare. Intr-o cupa se pune o frunza de salata pe margine, se toarna cocktailul si se orneaza cu creveti si feliute de lamaie.

SFAT: pentru un gust deosebit crevetii care se pun in sos se vor toca marunt, iar dupa preferinta se poate adauga ketchup picant.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise