Cocorada si pita de pe valea Salautei

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2,700 kg faina pt cocorada
  • 1,500 kg branza de oaie framantata
  • o legatura de marar
  • o legatura de ceapa verde(cozi)
  • un ou
  • sare
  • 2 litri apa minerala

Mod de preparare

Aluatul:

Se face o maia din drojdie,apa,zahar si putina faina si se toarna peste faina in care a fost adaugata sare.Cand maiaua a crescut se framanta cu apa minerala adaugata treptat(se framanta cam 45-50 min)si o lasam la dospit.

Umplutura:

Branza framantata se amesteca cu mararul,cozile de ceapa tocate marunt si sare dupa gust.

Pe cand cuptorul se incinge portionam aluatul pentru cocorada si pita.cocorada se umple cu branza si se pune intr-o tava unsa cu ulei la fel si pita(sa fie un pic mai mult aluat pentru pita).Se ung cu ou si se presara branza pe deasupra si pana se incinge bine cuptorul se lasa sa mai dospeasca in tava.Se tin la cuptor,cocorada 40 min iar pita fix o ora.Noi in fiecare sambata avem aceste bunatati pe masa.Apa minerala face pita foarte pufoasa si ai da un gust deosebit.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise