Colac cu migdale si crema de ciocolata

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane):
  • Pentru aluat - 150 g faina,
  • 75 g unt,
  • 3 oua,
  • 1 lingurita zahar,
  • 20 g migdale taiate,
  • sare.
  • Pentru crema - 250 g ciocolata neagra amara,
  • 300 ml lapte,
  • 4 galbenusuri,
  • 75 g zahar,
  • 30 g zeamil (Maizena),
  • 30 g unt,
  • 1 baton vanilie.
  • Pentru decorat: bombonele (in forma de ou).

Mod de preparare

Crema - Dati ciocolata pe razatoarea mare. Puneti intr-o cratita zeamilul, impreuna cu 1 lingura de zahar, turnati peste ele laptele - putin cate putin, amestecand intruna, adaugati batonul de vanilie crapat in doua pe lung si lasati-le sa dea in clocot, continuand sa amestecati (cu telul).

Puneti intr-un castron galbenusurile cu zaharul ramas, frecati-le pana ce incep sa se albeasca, adaugati laptele clocotit - amestecand incontinuu -, varsati compozitia in cratita si puneti-o pe foc sa fiarba incet, pana ce crema incepe sa se ingroase.

Luati crema de pe foc si incorporati ciocolata in doua reprize, amestecand bine de tot, ca sa se topeasca complet. Turnati crema de ciocolata intr-un castron, si cand s-a racit putin (sa fie calduta), adaugati untul. Amestecati bine, lasati-o sa se raceasca si tineti-o cel putin 2 ore la frigider. Colacul - Turnati intr-o cratita 200 ml de apa si adaugati untul taiat bucatele, zaharul si 1 varf de cutit de sare. Puneti apa pe foc, si cand clocoteste, adaugati faina (toata deodata) si amestecati pana ce obtineti un aluat neted, care se desprinde de peretii cratitei. Adaugati ouale (unul cate unul) si continuati sa amestecati aluatul, aproximativ 2 minute, la foc foarte mic. Incingeti cuptorul la 180°C. Luati o coala de hartie de calc si desenati pe ea un cerc cu diametrul de 22 cm si apoi un altul - in interiorul primului -, lasand intre ele un spatiu de 5 cm latime. Puneti coala pe o tava, turnati aluatul pe spatiul dintre cele doua cercuri, formand un colac, presarati deasupra migdalele si dati-l circa 15 minute la cuptor, sa se rumeneasca frumos. Cand s-a racit, taiati colacul in doua pe orizontal si asezati partea inferioara pe un platou. Intindeti crema peste ea, acoperiti-o cu cealalta jumatate si puneti la mijloc bomboanele de zahar si ciocolata.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise