COLTUNASI

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g cartofi
  • 500 g faina
  • 200 ml ulei
  • cca 20-30g drojdie
  • 500 g mac macinat
  • un pahar cu apa
  • 500 g zahar
  • 100 g stafide
  • 5-6 pliculete zahar vanilat
  • pesmet

Mod de preparare

Cartofii se spala bine,se curata,se taie cubulete si se fierb.Cartofii fierti se paseaza pana se obtine un piure.Se amesteca cu faina,ulei si drojdia dizolvata intr-un pahar cu apa calduta.Din aluatul obtinut se intinde o foaie,care se taie in patrate.

Macul macinat se amesteca cu zaharul,zaharul vanilat,stafidele si putina apa,pana se obtine o pasta.

In mijlocul fiecarui patratel se pune umplutura, se strang marginile cu grija sa nu se desfaca.

Se pune la fiert apa cu putina sare si cand clocoteste se introduc coltunasii.Se lasa sa fiarba si se scot cu grija intr-o strecuratoare,apoi se dau prin pesmet rumenit amestecat cu zahar si scortisoara.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise