Coltunasi cu branza

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 500 g faina,
  • 6 oua mijlocii,
  • 1 lingurita sare,
  • 200 g cascaval,
  • 2 cepe,
  • 60 g unt.

Mod de preparare

Se cerne faina intr-un castron, se adauga ouale si sarea si se amesteca bine cu mixerul, adaugand cate putina apa (200-250 ml), pana ce aluatul incepe sa faca basici, dupa care se lasa sa se odihneasca 15 minute. Se rade cascavalul, iar ceapa curatata si taiata rondele subtiri se prajeste in untul incins.

Se pune pe foc o oala mare cu apa sarata, si cand incepe sa fiarba apa, se introduc coltunasii facuti din aluat sau pur si simplu zdrentele (aluatul dat pe razatoarea pentru varza) si se lasa sa dea intr-un clocot. Se scot cu lingura de spuma, se tin cateva clipe intr-un vas cu apa calduta si se lasa intr-o sita sa se scurga.

Se incalzeste (in cuptor) o forma termorezistenta, se aseaza in ea mai multe straturi alternative de coltunasi (sau zdrente) si cascaval ras si deasupra se intinde un strat de ceapa prajita. Un sfat util: ceapa poate fi inlocuita cu pesmet rumenit in unt. In acest caz, coltunasii (zdrentele) se pot incalzi, eventual, la cuptor.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise