Coltunasi cu branza si praz

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 2 tulpini de praz,
  • 1 bucata (circa 100 g) telemea moale desarata,
  • sare grunjoasa,
  • piper,
  • ulei pentru prajit.
  • Pentru aluat: 250 g faina + inca 2 linguri,
  • 1/2 pachet praf de copt,
  • 50 g unt moale,
  • 2 galbenusuri,
  • 1 lingura coniac (sau rom),
  • 1 lingura lapte,
  • 2 prize sare.

Mod de preparare

Cerneti - pe planseta - faina impreuna cu praful de copt si sarea, incorporati untul si apoi, rand pe rand, galbenusurile, coniacul si laptele. Framantati puternic, pana ce aluatul devine neted si lucios, dupa care intindeti-l bine cu palma si adunati-l in forma de bila, repetand operatia de inca doua ori. Inveliti bila intr-o folie de plastic si lasati aluatul sa se odihneasca la rece, circa 2 ore. Intindeti - pe planseta infainata - o foaie groasa de 2 cm si decupati cu rotita dintata patrate si cercuri, cu laturile, respectiv diametrul de 6 cm.

Curatati prazul si spalati-l bine. Puneti sa fiarba intr-o oala 2 l de apa, adaugati 2 linguri de sare grunjoasa, introduceti tulpinile de praz si lasati-le sa fiarba 5 minute. Lasati-le apoi sa se scurga si sa se raceasca si taiati-le rondele fine. Dupa ce s-au scurs putin, zvantati rondelele de praz intr-un servet de bucatarie si puneti-le intr-un castron. Taiati branza bucatele, amestecati-o cu prazul si gustati de sare.

Puneti cate-o lingurita de umplutura la mijlocul patratelor si cercurilor de aluat, umeziti-le marginile cu putina apa, pliati-le in doua, apasati marginile cu degetele ca sa se lipeasca si acoperiti coltunasii cu un stergar. Incingeti uleiul (175gr.) si prajiti, pe rand, coltunasii, intorcandu-i o data ca sa se rumeneasca pe ambele parti. Scoateti-i cu lingura de spuma, lasati-i sa se scurga - in picioare - intr-o strecuratoare si serviti-i imediat.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise