COLTUNASI CU BRANZA

Timp pregatire
60 minute

Ingrediente

  • Aluatul: 2 oua mari
  • 150 g faina
  • 50 g gris
  • 30 ml untdelemn.Umplutura: 1/4 kg branza telemea
  • un ou
  • 50 g unt
  • 200 ml smintina
  • 25 g faina
  • marar.

Mod de preparare

Se sparg ouale intr-un castron , se amesteca cu untdelemnul, apoi se pun faina si grisul cu care se amesteca si se framinta cu mina indoind mereu aluatul sub podul palmei, circa 5 minute, pina cand nu mai necesita faina.Se asaza aluatul pe masa , sau pe foaia de nailon, presarata cu putina faina.Se lasa sa se odihneasca 10 minute, ca sa devina elastic si sa se intinda mai usor.Se taie foaia in patrate de 5/5 cm.Branza telemea, desarata 2-3 ore in apa rece si scursa bine, se rade prin razatoare sau se zdrobeste bine cu furculita, apoi se amesteca cu oul, faina, mararul si se imparte pe patrate.De asemenea, se pot amesteca 150 g branza de vaci cu 50-100 g branza telemea, la care se adauga oul, faina, mararul verde sau uscat.Patratul se indoaie peste umplutura in forma de triunghi; marginile se preseaza bine, ca sa nu se desfaca la fiert.Se fierb la fel ca si coltunasii cu carne, lasindu-i in apa 15 minute , dupa ce s-a luat cratita de pe foc, ca sa se umfle aluatul; apoi,se strecoara fara sa se limpezeasca.Se asaza intr-un vas termorezistent cu bucatele de unt si cusmintina deasupra.Vasul se introduce in cuptor, cu 10 minute inainte de servire.Coltunasii se servesc ca intrare, in loc de supa sau ciorba.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise