Coltunasi cu visine Nr. 2-deliciu

Timp pregatire
62 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluatul simplu
  • faina
  • ou
  • apa
  • putina sare
  • visine
  • smintina

Mod de preparare

1] Se prepara aluatul

2]Se scot simburii la visine si se pun cu zahar, CITEVA ORE inainte, ptr. sirop

Se scurg de sirop, se pun 2-3 in patratul, rotundul, de aluat, se pun la fiert.

3]Siropul ramas se fierbe , se gusta de zahar sa fie dulce, cind da in clocot se adauga 300-500 g. de smintina cu inca un clocot, doua. Se pune putin sirop pe platou [castron], se pune un rind de coltunasi,se stropesc cu inca un pic de sirop, pina se termina coltunasii DAR, in asa fel incit sa mai ramina sirop.

Se servesc calzi cu adaos de sirop. DELICIU!!

De la mama mea, nascuta in sudul Basarabiei.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise