Coltunasi cu visine Nr. 2-deliciu

Timp pregatire
62 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluatul simplu
  • faina
  • ou
  • apa
  • putina sare
  • visine
  • smintina

Mod de preparare

1] Se prepara aluatul

2]Se scot simburii la visine si se pun cu zahar, CITEVA ORE inainte, ptr. sirop

Se scurg de sirop, se pun 2-3 in patratul, rotundul, de aluat, se pun la fiert.

3]Siropul ramas se fierbe , se gusta de zahar sa fie dulce, cind da in clocot se adauga 300-500 g. de smintina cu inca un clocot, doua. Se pune putin sirop pe platou [castron], se pune un rind de coltunasi,se stropesc cu inca un pic de sirop, pina se termina coltunasii DAR, in asa fel incit sa mai ramina sirop.

Se servesc calzi cu adaos de sirop. DELICIU!!

De la mama mea, nascuta in sudul Basarabiei.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise