Coltunasi cu visine (Reteta strabunicii)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - Aluat simplu pentru coltunasi (faina, apa, oua, sare)
  • - Visine conservate in suc propriu, fara samburi, cu putin zahar!
  • - Zahar
  • - Pesmet alb macinat fin
  • - Unt
  • - Vanilie

Mod de preparare

Punem la strecurat visinile pe o jumatate de ora – sucul il pastram intr-un vas separat pentru mai tarziu.

Intindem aluatul subtire si il taiem in patrate/ cerculete mici (cu cutitul sau cu o forma, dupa preferinta). In fiecare patrat punem o visina, formam coltunasul.

Punem apa la fiert, cand da in clocot, o saram putin si punem coltunasii la fiert timp de aprox. 20min, ii scoatem cand sunt gata. Punem unt peste ei, pana sunt fierbinti, ca sa nu se lipeasca.

Punem la fiert la foc mic sucul de visine cu zahar, dupa gust.

Incingem tigaia si punem untul. Cand se topeste untul, punem pesmetul macinat, il prajim amestecand cu paleta, pana se rumeneste. Adaugam zahar si vanilie dupa gust.

Servim: la o portie medie de coltunasi fierbinti se presoara cel putin 2-3 linguri de pesmet si se stropeste din abundenta cu suc de visine.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise