Conopida a'la Austria

Timp pregatire
58 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 conopida
  • sare
  • 2 lg faina
  • 125 ml smantana vegetala
  • 1 praf nucsoara
  • 2 lg pesmet
  • 3 lg margarina
  • 1 ceapa
  • piper alb

Mod de preparare

Se curata conopida, se desface in bucatele, se lasa 15 min in apa cu sare, apoi se spala.Se acopera cu apa si se fierbe al dente.Se adauga o ceapa la fiert pt ca absoarbe mirosul puternic al conopidei.Se scurge conopida si se pastreaza 125 ml din apa in care a fiert.

Se unge cu o lg de margarina si se prepara cu pesmet o forma termorezistentaSe incing doua lg cu margarina, se adaga faina si se caleste putin.Se adauga apa fierbinte pastrata de la fierberea conopidei si se lasa pe foc pana la primul clocot.Se lasa sa se raceasca sosul, dupa care se incorporeaza smantana.Se condimenteaza cu nucsoara, piper si sare pt a fi picant.

Se aseaza conopida in forma si deasupra se aseaza sosul, se preseaza cu pesmet si putin unt rece.Se gratineaza in cuptorul incins la 200 grade timp de 20 min, pana se prinde o culoare maro-aurie.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise