Conopidă cu cartofi la cuptor

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pt.4 portii:
  • . 1 conopidă medie
  • . 2 cartofi mari
  • . 200 gr.telemea sau cascaval
  • . 1 cutie de smântână
  • . pătrunjel tocat pt decorare
  • . 1 bucatică de unt
  • . 3 ouă

Mod de preparare

Conopida se spală, se desface în bucheţele şi se opăreşte în apă sărată cca.5 minute. Se pune la scurs.

Cartofii se fierb în coajă, se pun sub jet de apă rece, se curata si se taie felii mai groase. Intr-un vas de jena sau o tavă mai înaltă, unsă în prealabil cu unt, se pun buchetele de conopidă alternate cu feliile de cartofi. Peste ele se adaugă 150 gr.cascaval sau branză taiată bucati medii.

Separat, se bat ouăle cu un praf de sare si smantâna. Compoziţia se toarnă peste conopidă. Deasupra se rade rerstul de cascaval sau brânză. După gust,se poate pudra cu piper.

Se coace cca.30 min., pâna s-a închegat compozitia iar cascavalul este auriu (la foc moderat). Se poate servi atât caldă cât şi rece, cu pătrunjel verde deasupra,alături de o salată de roşii cu ceapă.

Bon apetit!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise