Conopida cu legume si smantana la cuptor

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • o conopida potrivita
  • o telina mica sau 1/2 telina
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa rosie
  • 2 ceapa verde
  • 1 praz
  • 1 ardei iute
  • usturoi
  • 3 oua
  • smantana
  • 2 lg faina

Mod de preparare

Se desface conopida in buchetele potrivite spre mici, se spala si se pune la fiert in apa cu 2 cuburi cu concentrat de legume, timp de 10-15 minute. Dupa fierbere, se scurge de apa si se lasa sa se raceasca putin.

Curatam, taiem (morcovii rondele, iar telina cubulete) si fierbem 2-3 minute morcovul si telina si apoi le asezam in tava in felul urmator: prazul nefiert taiat rondele, apoi morcovii, telina si apoi conopida peste care presaram frunzele de la ceapa verde taiate marunt si daca doriti putina branza rasa. Turnam in tava putina apa in care au fiert legumele si putin unt, le impachetam in folie de aluminiu si le dam 30 min la cuptor.

Ceapa uscata impreuna cu ardeiul uite si partea alba de la ceapa verde le calim in unt si le amestecam cu smantana si ouale. Dupa ce au trecut cele 30 min de stat la cuptor, indepartam folia si adaugam amestecul de smantana. introducem din nou la cuptor la 200 grade pana cand este gata. Se poate servi ca si garnitura la fripturi sau simpla.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise