Conopida cu sos cremos cu curry

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 conopida
  • 1 ceapa tocata fin sau un pumn de arpagic curatat
  • 200 ml smantana proaspata, nefermentata
  • sare, piper, 1 lingura de curry
  • 100 ml vin alb
  • 2 linguri ulei de masline
  • patrunjel verde sau frunze de coreadru

Mod de preparare

Conopida se desface buchetele.

Buchetele se fierb 10\' in apa cu sare, se pun sub jet de apa rece si se scurg bine.

Ceapa sau arpagicul se caleste in ulei de masline, se adauga buchetelele de conopida, sare si piper. Se trage vasul de pe flacara si se adauga praful de curry. Se amesteca bine si se intoarce vasul deasupra flacarii.

Se stinge cu vinul si dupa ce lichidul s-a redus se adauga smantana.

Se lasa sa mai dea cateva clocote pe foc mic.

la final se adauga patrunjelul verde sau frunzele de coreandru tocate fin.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise