Conopida cu sos cremos cu curry

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 conopida
  • 1 ceapa tocata fin sau un pumn de arpagic curatat
  • 200 ml smantana proaspata, nefermentata
  • sare, piper, 1 lingura de curry
  • 100 ml vin alb
  • 2 linguri ulei de masline
  • patrunjel verde sau frunze de coreadru

Mod de preparare

Conopida se desface buchetele.

Buchetele se fierb 10\' in apa cu sare, se pun sub jet de apa rece si se scurg bine.

Ceapa sau arpagicul se caleste in ulei de masline, se adauga buchetelele de conopida, sare si piper. Se trage vasul de pe flacara si se adauga praful de curry. Se amesteca bine si se intoarce vasul deasupra flacarii.

Se stinge cu vinul si dupa ce lichidul s-a redus se adauga smantana.

Se lasa sa mai dea cateva clocote pe foc mic.

la final se adauga patrunjelul verde sau frunzele de coreandru tocate fin.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise