Conopida gratinata

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente: 2 conopide,
  • 50 g faina,
  • 50 g unt,
  • 1/2 l lapte,
  • sare,
  • piper,
  • 2 oua,
  • 2 linguri parmezan (sau cascaval) ras,
  • 300 g costita afumata,
  • pesmet si
  • unt pentru gratinat.

Mod de preparare

Se desfac in buchetele 2 conopide mijlocii si se fierb in apa cu sare, pana ce se inmoaie. Se pun pe foc faina, untul si laptele si se prepara un sos bechamel mai gros. Se gusta de sare si piper, se lasa sa fiarba incet, o jumatate de ora, se ia de pe foc si se incorporeaza ouale si parmezanul (cascavalul) ras, amestecand bine. Se lasa conopida sa se scurga intr-o strecuratoare, dupa care se pune intr-o cratita sau intr-o forma termorezistenta, unsa cu unt. Se taie marunt costita afumata, se presara peste conopida si peste ea se toarna sosul bechamel. Deasupra se presara parmezanul (cascavalul) ras, pesmetul si bucatele de unt, se da conopida la cuptorul incins si se lasa sa se gratineze 10-15 minute.

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise