Corabioare cu jambon si mere

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 felie groasa jambon,
  • 2 mere (golden auriu),
  • 1/2 lamaie,
  • 125 g smantana (sau frisca nebatuta),
  • 1 lingurita hrean ras.
  • Pentru aluat: 350 g faina + 50 g,
  • 15 g drojdie proaspata,
  • 4 linguri ulei de masline,
  • 1 galbenus,
  • 1 lingurita sare.

Mod de preparare

Diluati drojdia cu 100 ml de apa calduta, acoperiti-o si lasati-o sa stea circa 10 minute, pana incepe sa se umfle. Puneti faina pe planseta, faceti o gropita, turnati in ea drojdia si amestecati-le putin cate putin, aducand faina de la margini spre mijloc. Adaugati, rand pe rand, 100 ml de apa, 3 linguri cu ulei si sarea si framantati aluatul pana ce devine neted si elastic. Formati o bila, puneti-o intr-un castron uns cu putin ulei, acoperiti vasul cu o folie de plastic si lasati aluatul sa creasca circa 2 ore, intr-un loc ferit de curent, la o temperatura potrivita. (Aluatul trebuie sa-si dubleze volumul.)

Taiati jambonul bastonase. Curatati merele, taiati-le mai intai in 4 si apoi cubulete, dupa ce ati indepartat partea lemnoasa si semintele. Puneti-le intr-o cratita, stropiti-le cu o lingurita de zeama de lamaie si cu 2 linguri de apa si adaugati jambonul, smantana si hreanul ras. Lasati-le sa fiarba 7-8 minute la foc potrivit, fara capac, pana ce se fragezesc merele, iar sosul se ingroasa, devenind cremos. Luati-le de pe foc si lasati-le sa se raceasca. Incingeti cuptorul la 210gr., ungeti tava de la aragaz cu ulei si infainati-o.

Puneti aluatul pe planseta infainata, taiati-l in 4 si intindeti fiecare bucata formand un cerc cu diametrul de circa 15 cm. Asezati umplutura la mijlocul cercurilor, lasand de jur imprejur o margine lata de 2 cm, udati aluatul cu putina apa, ridicati marginile si incretiti-le punzandu-le cu varful degetelor. Puneti corabioarele pe tava, la distanta unele de altele, pentru a avea loc sa creasca, ungeti-le cu galbenusul diluat cu o lingura de apa rece, dati-le la cuptor si lasati-le 20 de minute sa se rumeneasca.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise